LotS OF GameS

Itt rengeteg játékot találhatsz, amiről szívesen beszélgetnél, vagy érdekelne.Gyere és érezd jól magad!!!
 
HomeGy.I.K.KeresésRegisztrációTaglistaCsoportokBelépés

Share | 
 

 Pro Evolution Soccer 2008

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
extrafiu

avatar

Hozzászólások száma : 2
Join date : 2008. Jun. 27.

TémanyitásTárgy: Pro Evolution Soccer 2008   Csüt. Júl. 03, 2008 5:20 pm

Pro Evolution Soccer:
Nem igazán sikerült jól az előző szezon a Pro Evolution Soccer sorozat Xbox360-as verziójának. Eddig ugyan is a PS2 verzióra épült a sorozat, és az új NEXT-GEN konzolon kezdett fejlesztés nem igazán hozta meg a várt eredményt. Grafikailag sokkal többet vártak a játéktól, sajnos ez nem igazán valósult meg.

Egy új korszak kezdődik a következő generációs konzolok megjelenésével. Seabass és csapata a tavalyi játékot fejlesztik tovább, hogy a NEXT-GEN konzolok teljesítményét sokkal jobban kihasználja, és így egy élvezhető futball játékot készítsenek nekünk.

Sikerült javítani a játékon, a grafikai motor fejlesztésével most már a játékosok könnyen felismerhetőek lesznek, mozgásuk teljesen élethű lesz. Az új tulajdonságok, mint a mezhúzás, a változó arc mimika, vagy hogy a játékosok a szemükkel követik a labdát mind sokkal láthatóbbak lesznek. A játékosok beszélnek és kiabálnak, ha éppen gólt szereznek vagy úgy kívánja az adott helyzet. A visszajátszások során ezt láthatjuk és a játékosokat könnyedén felismerhetjük.

A közönségre is odafigyelnek a fejlesztők. Az eddigi papírvékony nézőket 3D-s közönség cseréli le, akik együtt élve a játékkal tombolnak, pörgetik a zászlókat és a sálakat, szurkolnak ahogy a való életben. Adott esetben hullámoznak is. Azért azt meg kell jegyezni, hogy nem elég részletes a kidolgozásuk, ami érthető is. Hiszen meccs közben csak ritkán lehet látni őket, visszajátszásoknál illetve góloknál, vagy egy kihagyott nagy helyzet után, amikor a fejüket fogják. Pazarlás lenne 80.000 ember megjelenésére pazarolni a játék motort. Ez nagyban lehúzná a teljesítményt. Ez még mindig jobb, mint ami eddig volt.

Ami a játékot illeti, az első nagyobb újítás a Teamvision AI. Ez a gép mesterséges intelligenciájának a fejlesztésére vonatkozik. Meccs közben a „gép” érzékeli, hogy milyen taktikával játszunk, és az alapján módosítja a saját taktikáját és nehezíti meg a dolgunkat. Így nekünk is valami váratlant kell húzni ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Így nem lehet majd egy adott sablont játszani minden meccsen, az nem fog menni. A komolyabb játékosok biztos örülnek majd ennek a fejlesztésnek, mert így sokkal nagyobb kihívás lesz a gép ellen játszani, mint korábban.

Szóval a taktikai beállításoknak sokkal nagyobb jelentősége lesz. A játék ezen részei sokkal nagyobb helyet kapnak az új PES-ben, mint korábban. Most már nem csak a szép cselekről szól a játék. Mint a valóságban, sokszor meg kell szenvedni a győzelemért egy nagyszerű taktikai beállítással vagy adott esetben egy másik játékstílussal. Az ellenfél minden áron megpróbál majd megállítani. A játékvezetők nagyon határozottak, bátran adnak sárgalapot egy-egy elkésett belépő után. Éles szemmel ítélik meg a szabálytalanságokat és a leseket. Azonban a KONAMi biztosított minket arról, hogy a játékvezetők néha tévednek, így az is lehetséges, hogy szimplán elesel a 16-oson belül, és a játékvezető 11-est ad.

Ezekkel a fejlesztésekkel a PES 2008 sokkal kiegyensúlyozottabb lesz. Az erősebb játékosokkal sem lesz nehéz támadni. Például Drogba kihasználva fizikumát sokkal jobban tartja majd a labdát és képes lesz így a 16-oson belülre kerülni majd veszélyes helyzeteket teremteni. (PES6-ban és korábbi PES-ekben egy gyors csatárral könnyen boldogultunk, hiszen végig lehetet vele futni, a védők mellett…). Most a lassabb, de erősebb fizikumú játékosokkal is lesz lehetőség erre. A kapusok gyorsabban reagálnak, hamar kifutnak és lezárják a szöget ha egy az egyben vezetik rájuk a labdát, valamint gyorsabban reagálnak arra, ha nálunk van a labda és lövésre vagy beadásra törekszünk. A távoli lövésekre is jobban reagálnak, kivéve, ha nagyon pontosan célzol.

Nem vezet eredményhez, ha a 16-os körül tartod a labdát és vársz a megfelelő pillanatra, amikor célba lehet venni a kaput. Simán befutsz a 16-oson belülre és lősz, az ritkábban végződik góllal. A kapusok inkább oldalra ütik a labdát, mint hogy elügyetlenkedjék azt, így kisebb az esély arra, hogy könnyedén szerezzünk nagy potya gólokat.

A csapatmunka a kulcsa a gólszerzésnek. Mindig is ez volt a helyzet a Pro Evo-ban, sokkal inkább, mint más foci játékoknál. A csatársor használata egész széltében az egyetlen módja a labda halóba terelésének a PES 2008-ban. A játék tesztünkben próbáltunk a 16-os körül passzolni, visszavenni a gól vonalból, keresztekből hálóba juttatni, es a sarokba vinni – úgy szólván minden fajta támadási módozatot megpróbáltunk, amire csak gondolni tudtunk es minden alkalommal más lett az eredmény, ahogy a védők es a kapus alkalmazkodtak a játékunk új módjához. Hal’ Istennek a te csapattársaid ugyan ilyen intelligensek és ugyanígy az üres helyre futnak, így lehetséges a semmiből valamit elérni ha a csapattársaid erős oldalát figyelembe véve játszol es türelmes vagy a labdával.

A konami átfogalmazta a variációs lehetőségeket, a szabadrúgásoknál pedig egész új labdajáték figyelhető meg. A támadó és védekező játékosok közül mindkettőnek több kontrollja van saját maga felett. Extra játékosokat tudnak hívni, hogy védőfalakat (magyarul mi adjuk meg, hogy hány fős legyen a sorfal) és taktikákat valósítsanak meg, ezek kerültek előtérbe. Plusz opciók vannak a minél gyorsabb szabadrúgások elvégzésére, miközben ellenátmadást tudsz vezetni.

Egy másik terület, amit a PES 2008-ban kitataroztak,hogy a kommentár John Champion és Mark Lawrenson leszn Most a mérkőzés nagy részét egy személy kommentálja (bajnokságok esetén is),a szakkommentátor pedig a legnagyobb helyzeteknél szól csak közbe. Ez rendkívül jól működik a játékban. A hangjuk változtatható, nagyobb helyzeteknél pedig ugyanolyan átéléssel közvetítenek, akár a való életben.

A szurkolói tömegzajt is javítottak egyéni kiáltásokkal és dalokkal látszólagosan a játék általános lármája fölött. Ez leginkább a Master Leagueban mutatkozik meg Ha a klubodnak jól megy, a tömeg minden meccsen üvöltve buzdít. Légy sikeres, és a szurkolóid kitakarítanak a hangmagasságon. Mindazonáltal, ez kifinomultabb, mert be tudsz állítani rajongóminősítéseket egyéni játékosoknak és a csapatoknak is, még akkor is, ha nem játszanak jól. Mondjuk, 2-0 hátrányban vagy a legnagyobb riválisod ellen - a tömeg még akkor is kedvenc játékosait -és a csapatát- fogja bíztatni,szeretni.

Ez az igencsak hűséges szurkolás nagy szerepet játszik az olyan játékosoknál, akiket külön bíztatnak, ez amolyan lelkifröccsöt ad nekik.. A nagy, sikeres klubok mindig vonzani fogják azokat a játékosokat, melyeket előző klubjuk imádott, de a kisebb klubok átigazolásainál is szerepet játszhat ez a tényező. Ez hihetetlenül alapos munka gyümölcse, mely szintén realisztikusabbá teszi a játékot.

A PES 2008 határozott javulást mutat a tavalyi erőfeszítés fölött. A Konami azt állítja, hogy az a verzió, amit láttunk, körülbelül 40 százalékig teljes - de sok dolog miatt lehetünk izgatottak. A PlayStation 2 védjegyévé vált szoros játékmenet és nagyszerű AI most sem fog elmaradni, és az Xbox hívei is örülhetnek majd.

A hivatalos csapatok számát növelték - Angliát beleértve - mint előző játékokban. Sajnos a licence a Premier League klubok száma még mindig kettőre van korlátozva, és a Konaminak még meg kell erősítenie, hogy melyik lesz ez a két csapat. Nekünk nagy reményeink vannak az online játékra vonatkozólag. Egyenlőre nem tudni sokat arról, hogy mire kell számítani, esetleg négy játékossal teljesen multiplayer támogatásra.

Néhány új vizuális hatással is találkozhatunk. Színmélység, hangmagassággal (néha zajos a játék) a játéktér középen pixelek és a fű közelebbről való mutatása, mint az eddigi részekben. Ami mérhetetlenül javára szolgál az az anti-aliasing, ez még a játék megjelenéséig javítva lesz.

A legfontosabb dolog ennél a korai szakasznál az, hogy a játékmenet szilárd. Ez mindenképpen pozítív, bíztató jel a PES fanoknak. Hónapok munkájába került, hogy kitisztuljon, de a bemutatáson ezzel sem volt gond. Lehetséges, hogy a PES 2008 lesz a legjobb futballjáték a maga korában.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Pro Evolution Soccer 2008
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LotS OF GameS :: PC, PS1, PS2, PS3, PSP, Wii, Xbox 360 //Ismertetők// :: Sports - Sport-
Ugrás: